Gruppen 1621 som består av Hanna, Ellie, Sofia, Li och Oskar är en av av två grupper under vår period som dansar. Gänget har tillsammans skapat en koreografi och övat in ett nummer som de visar upp för staden. Årets tema “Göteborg 400 år” är vad som inspirerat gruppens framträdande.

Vi frågar om gruppen sökt till kultursommarjobb tillsammans eller om de satts ihop.

“Vi sökte som en grupp. Jag, Hanna och Ellie pluggar dans tillsammans i Tyskland och jag känner Sofia och Li sen innan så vi blev en grupp och sökte tillsammans.“, svarar Oskar.

Oskar, Hanna och Ellie har haft kultursommarjobb en eller flera gånger innan men för Li och Sofia är det första gången. Vi undrar om det var som de tänkt sig.

“Ja, men lite stressigare. Jag trodde att det skulle vara lite lugnare”, svarar Li.

De berättar om hur de kommit på iden, stegen och koreografin helt själva vilket varit rätt så utmanande. Även skador har varit ett problem för gruppen under veckan. Men trots lite tid och svåra moment är alla i gruppen positivt inställda och tycker mycket om att dansa på stan.

“Det har varit kul att få visa upp något som man skapar själv på stan.”, säger Ellie och Oskar fortsätter.

“Det är kul när publiken uppskattar vad vi gör och kommer fram och frågar och berömmer.”

1621:s målgrupp verkar vara mest vuxna och barnfamiljer men gruppen har också blivit förvånad över hur blandad publiken är. Folk de inte förväntade sig skulle stanna och kolla har gjort det och även kommit fram efter.

Hanna, Ellie, Sofia, Li och Oskar är enade om att kultur är något de vill fortsätta jobba med i framtiden och med deras talang tror vi verkligen att det är möjligt! Vi önskar dem fortsatt lycka till och rekommenderar alla att ta chansen och se dem ute på stan. Var och när de dansar hittar ni på Kultursommarjobb’s instagram @Kultursommarjobb.

//Ebba från marknadsföringsgruppen