I måndags var det första dagen för våra grupper att uppträda ute på stan. Vi i marknadsföringsgruppen begav oss ut på stan för att samla material och kanske få till någon intervju. När vi kom allt närmare Järntorget hörde vi musik och såg ett gäng med människor som stod och diggade till musiken. På torget stod bandet Krukan och spelade sin musik av genre pop, funk och soul. Vi kollade på ett av deras set och passade på att få en intervju i pausen.

Krukans 7 bandmedlemmar sökte tillsammans in till kultursommarjobb efter att ha spelat mycket musik tillsammans i skolan. Ingen i bandet har tidigare haft kultursommarjobb men alla är positivt inställda till jobbet. Vi frågar vad de tycker är roligast.

“Spela och se att folk blir glada”, säger Malin.

Kultur i sig verkar vara viktigt för alla i Krukan.

“Det betyder jättemycket, det är hela ens liv i princip”, säger Malin och Josef fortsätter

“Det är ett uttryck, det är ett sätt att få ur sig känslor och få sprida den glädjen med andra, det är stort”.

“Kultur finns överallt”, nämner Alice och vi frågar vad de tror att Kultur betyder för människor i allmänhet.

“Jag tror att folk blir väldigt glada av det. Jag tror att det för samman många människor på ett sätt som andra grejer inte kan göra riktigt.”, svarar Malin.

Krukan säger att de vill ge publiken en partystämning och hoppas att de känner glädje när de tittar på deras framträdande. De tycker sig inte ha någon specifik målgrupp utan försöker mixa så de kan få med alla.

Tack Krukan för en fin intervju, vi önskar er lycka till ute på stan och hoppas få se mer av er! För mer innehåll och info om vart och när banden spelar kan ni följa oss på Instagram @Kultursommarjobb.

//Ebba från marknadsföringsgruppen