Stim är en akt som kombinerar rockmusik och Göteborgs historia genom musik och dans, något som ni inte vill missa på stan!

För de 8 medlemmarna i dans- och musikgruppen är det första gången de arbetar tillsammans och även första gången de dansar till livemusik respektive spelar med dansare. Det nämner att det tagit lite tid att vänja sig vid från början och att det varit något av det mest utmanande under repveckan, men också det mest givande.

Dansaren Maja säger att hon sökte till Kultursommarjobb för att det ger henne möjligheten att göra något som hon älskar som ett jobb, något som de andra i gruppen instämmer med. Jobbet, säger dem, är en chans att få vara kreativ och prova något nytt.

Alice ifrån dansgruppen berättar hur en vanlig arbetsdag under repveckan ser ut.

“Vi kommer hit klockan nio och värmer upp och sen repar vi hela dagarna. Nu de sista dagarna repar vi med bandet men i början var det mer komma på steg och få ihop en koreografi.”

Julia fortsätter berätta om hur det ser ut för de som spelar i bandet.

“I början var det mest att välja låtar och nöta in dem och skapa ett upplägg. Men nu de senaste dagen eller dagarna är det bara att komma hit och köra set för set för att få allt så bra som möjligt. Det är mer fokus på små detaljer.”

Göteborgs 400 årsfirande är vad som inspirerat dansarna, genom sin dans berättar dem en historia och gör nedslag i olika historiska händelser. De gestaltar bland annat Gustav Adolf och emigranterna. Helst vill de att publiken ska gå från akten och känna att de både lärt sig något nytt och fått en bra känsla.

Efter en vecka av hårt arbete med att nöta in danser och musik är dem nu redo att uppträda på stan. Se dem ute på Göteborgs gator från och med idag! För att se mer och få info om vart och när alla grupperna spelar så kan ni följa oss på instagram @Kultursommarjobb.

 

//Bella och Ebba från marknadsföringsgruppen