Killarna Oliver, Michel, Lukas och Philip var redan innan kultursommarjobb ett aktivt band. De kallar sig för Gränsfall och spelar egentligen indie-rock men tycker att begränsningar inom musik är tråkigt.

“Vi spelar kanske en viss kategori men vi säger bara att vi spelar musik”, säger sångaren och gitarristen Oliver på frågan om genre.

Gränsfall är redan efter 2 repdagar ute på stan och spelar för folk som går förbi. Vi träffar dem utanför Frilagret för en kort intervju!

Vi börjar med att fråga hur det gått för dem hittills under de först 2,5 dagarna.

“Det har gått väldigt bra, vi har ändå repat sen innan och så har vi tänkt på kultursommarjobb när vi har repat”, säger Oliver. Lukas nämner att de kom ut på stan väldigt snabbt och vi blir nyfikna på varför det blev så.

 “Vi var färdigrepade nu så de tyckte att vi kunde börja prova på hur man spelar ute”, svarar Philip och Michel fortsätter: “Vi var väldigt förberedda sen innan så vi behövde mest testa hur allt ljud fungerar och var vi ska lägga allting.”

På frågan om vad som har varit bäst hittills svarar de det självklara svaret: “Att spela musik”. De tycker också att publikens medverkan är rolig och nämner att de får lite lätt hybris när de märker att publiken diggar deras framträdande. Killarna uppskattar personer som lägger en stund av sin dag till att kolla på dem och tycker det är kul med en varierad publik.

Vi frågar om de har något som de ser fram emot lite extra. Någon skojar och säger “Lunchrasterna” men de fyller sedan på med att det kommer bli kul att få uppträda på de lite större ställena, trots att det också är lite läskigt.

“Man känner lite rädsla också, men vi tror att det ger mycket erfarenhet efter att stå och göra det i 2 veckor”, säger Oliver.

Det är Gränsfalls första gång på Kultursommarjobb och de har mest spelat inomhus innan.

“En gång spelade vi utomhus, men det gick ganska dåligt”, säger Oliver och pekar på ett ställe på andra sidan Göta älv. “Då spelade vi där borta, det blåste jättemycket och ingen brydde sig”.

Vi tror och hoppas att det går bättre för killarna nu. Se dem spela ute på stan från och med nu och följ oss på Kultursommarjobb för att hålla er uppdaterade om kultursommarjobbarna!