Vi intervjuar Elias Rågholm, Loke Svensson och Robin Elgström Magnusson som alla tre är medlemmar i Kyries Mou, Tragedi Kören. För att ni läsare skall få en förenklad bild av vad deras föreställning handlar om så frågar vi vad deras föreställning handlar dom.

“Den handlar väl främst om Göteborg kan man väl säga, det är dikter tagna för att avspegla Göteborg på något sätt.” Säger Elias.

“Och förändringen samt olika minnen av Göteborg, lite historia också” Svarar Loke.

Vi frågar vad det är de vill förmedla med framträdandet.

“Det är väl inte en glad text kan man säga, men vi vill ju inte förmedla sorg eller något sånt men typ någon sorts kärlek för Göteborg kanske.” Svarar Elias.

Vi blir nyfikna på om deras föreställning ändrats sedan starten och frågar därför hur deras föreställning har ändrats sedan dag ett.

“Den har nog ändrats ganska mycket sedan dag ett.” Säger Elias

“Vi har ändrat lite i texterna och så har vi ändrat lite hur vi är placerade, och rörelserna.” Svarar Elias och Loke ihop.

“Sedan tog vi också bort trumman.”Säger Hugo.

“Ja, vi hade en trumma för att hålla takten” Lägger Loke till.

Elias är inte riktigt nöjd med alla svaren ännu och lägger till att de blivit mycket bättre på texterna och mer självsäkra i sig själva och deras uppträdande.

Vi frågar varför de tog bort trumman då vi tyckte att trumman lät ganska intressant.

“För att det skall bli en mer kraftfull känsla, som att vi kan hålla takt och börja prata samtidigt och gå samtidigt utan att ha någon rytm.” Säger Loke

Vi frågar om gruppen har inspirerats på något sätt.

“Det är svårt att säga. Nej” Svarar Elias.

“Vi har väl inspirerats lite från grekisk tragedi, gammal grekisk teater.” Säger Hugo.

Vi passar också på att fråga vart alla dikterna kommer ifrån.

“Det är olika, vi har en textrad från Källingen från Göteborg. Sen har vi lite andra dikter från Göteborgs poeter och andra poeter.” Svarar Elias.

Glöm inte att kolla in Kyries Mou runt om i Göteborg!

Följ oss även på Instagram och Facebook för mer uppdateringar!