Backstreet Minors är en körgrupp som består av tolv medlemmar som turnérar runt på trygghets- och ålderdomshem. Varav dessa medlemmar är det elva sångare och en pianist. Gruppen sjunger främst klassisk musik men har tagit i akt att testa på något nytt i form av pop. Vi intervjuade dem om deras grupp och frågade de om deras arbetssätt.

“Vi har gått i samma klass i sex år”, börjar sångarna att förklara. Nästan alla gruppmedlemmarna gick i samma musikklass i grundskolan och trots att gruppen gick sina separata vägar efter högstadiet så har de valt att återförenas för Kultursommarjobb.

I år har de fått i uppdrag att turnéra runt på trygghets- och äldreboenden för att spela upp sin musik för våra äldre invånare. När vi frågade de om vad de tyckte om det så förklarade de upplevde att de blev mycket uppskattade. “De var förvånansvärt mycket energi; det var mycket dansande, mycket uppskattning och mycket tårar”, förklarar de.

Det som Backstreet Minors såg fram emot mest med jobbet var att göra det de har gjort sen innan—att sjunga med varandra. Trots deras varierande personligheter så funkar de bra ihop och skapar tillsammans en bra atmosfär både bland publiken och bandet.

 

Fortsätt att ge dem all kärlek ni kan! Följ oss på Instagram och Facebook för fler uppdateringar.

 

Text: Chrysella Marlyn

Foto: Mio Sperling, Celia Corkery