Teater Krater är en teatergrupp som valt att skapa och spela en barnteater. I deras alldeles egna tolkning av Dunderklumpen får man träffa filmens huvudkaraktärer, fast i en helt annan miljö; vårt kära Göteborg. Teatern innehåller inslag av både musik och sång som spelas av skådespelarna själva. Vi intervjuade Alma Lundblad, Klara Österberg, Malva Magnusdottír, Mirjam Nilsson samt Olle Jörlin, och ställde lite frågor om föreställningen.

Gruppen har anpassat teatern efter Göteborgs 400-års jubileum. “Dunderklumpen utspelar sig egentligen i Jämtlands skogar”, förklarar Alma. “Vi har ju [ändrat] så att det utspelar sig i Göteborg”.

“Vi har också ändrat lite i låttexterna så det är ett västkustsfjäll” säger Sigrid, som spelar lejonet Leonell innan hon fortsätter att berätta hur deras sista låt heter “Det blåser en storm över Göteborg”.

Mirjam förklarar även att mötet med barnen är det roligaste. “Barnen ger så mycket energi och gör det väldigt roligt”, beskriver Sigrid ytterligare. Olle, som spelar Dunderklumpen, tillägger att det ingick i planeringen att interagera med barnen under föreställningen för att få de att känna sig mer inkluderade.

 

Missa inte deras sista spelningar! Vecka 28 spelar i Plikta på torsdagen och Positivparken på fredagen. Följ oss på Facebook och Instagram för mer information.

 

Text: Chrysella Marlyn

Film: Mio Sperling, Perla Heiefort