Teatergruppen Abrovinscherna har tagit ut det bästa av Göteborg på ett humoristiskt sätt i den egenproducerade teatern Göteborgs stolthet. Under genrepsveckan besökte vi dem och satte oss ner med gruppmedlemmarna Matilda Johansson och Josefine Carlén för en intervju.

Matilda börjar med att beskriva teatergruppen, som består av 6 medlemmar som alla har spelat tillsammans på Hisingens kulturskola i ett par år. “Vi är ganska olika som personer”, säger hon, och förklarar att det är vad som gör att de fungerar så bra som en grupp. 

Hon förklarar även att de är lite nervösa över att inte höras under uppspelningen, men när vi frågar vad de ser fram emot svarar Josefine att det kommer att bli kul att umgås med alla teatermedlemmar, då de inte har spelat tillsammans på ett bra tag.

Josefine berättar sedan hur de uppnått det typiskt Göteborgska temat i den bonniga pjäsen genom att inkludera mycket fisk och klumpiga och smutsiga karaktärer. Pjäsen utspelar sig i 1600-talets Göteborg och handlar om drottning Kristinas besök i staden.

 

Kom och se Abrovinscherna live i Göteborg! Teatern är gratis för alla. Följ oss på Instagram och Facebook för fler uppdateringar.

 

 

Text: Jens Borch & Chrysella Marlyn

Film: Mio Sperling & Jens Borch