Teatergruppen Historieberättarna tar oss med på en dramatiserad rundvandring om Göteborgs historia, från Gustav Adolfs Torg till Kronhusbodarna.

Under statyn av Gustav Adolf, på torget med samma namn, står en lite mindre Gustav Adolf och pekar likt sin dubbelgångare i koppar på vart staden ska ligga. Men han pekar åt fel håll, och blir snabbt rättad av sin tjänare. Tjänaren och Gustav Adolf blir våra ciceroner på Historieberättarnas rundvandring i stan, ackompanjerade av fiol och gitarrspel. 

 

Rundvandringen tar oss från 1600-tal till 1900-tal och har fyra stopp på vägen med scener ur Göteborgs historia. Historieberättarna vill förmedla Göteborgs historia på ett roligt och kreativt sätt. De tror att man kommer ihåg det man lär sig mer så, och hoppas kunna ge publiken något humoristiskt och samtidigt lärorikt.

 

Historieberättarna spelar tre gånger om dagen varje vardag kl.12, 14 och 16. Det är gratis och öppet för alla att följa med. Så passa på!

 

/Marknadsföringsgruppen