Bakom kulisserna jobbar kostymgruppen för fullt med att förse alla kultursommarjobbare med kostymer och rekvisita. Med endast två gruppmedlemmar har våra talangfulla kollegor Hilma Cederblom och Sara Leffler slitit hårt under den senaste veckan, och för deras fantastiska arbete förtjänar de en speciell intervju.

“Vi jobbade två dagar veckan innan alla andra för att beställa in material och höra lite idéer,” börjar Hilma att berätta när vi ber henne beskriva jobbet. “Vi jobbade mest första veckan, så jag ser fram emot att det kommer att bli lugnare nästa vecka, hoppas jag”, fortsätter hon  innan hon berättar hur det ska blir roligt att se de klara kostymerna testas.

Hilma förklarar även att de själva inte har gjort några speciella anpassningar till Göteborgs 400-års tema, men att många av bland annat teater och musikgrupperna har valt föreställningar med mycket göteborgsk historia. “Det har vart flera band som vi har haft helt fria händer på, i alla fall två, där vi har fått komma på idéer och sedan pitcha det till de”, beskriver artisten.

Slutligen förklarar hon hur bra rekvisita kan vara svårmärkt, just för att det smälter in så bra med bakgrunden. “Det är väl om man lägger mycket tid på att få det att sticka ut, helt enkelt”, nickar Hilma. “Vilket vi gör i vissa grupper, och mindre i andra, beroende på vad de önskar”.

 

Text: Chrysella Marlyn

Foto: Jens Borch, Chrysella Marlyn, Mio Sperling

Musik: Glenn