Point Fives sång och musik har en poäng! 

Point Five är en grupp bestående av fem kultursommarjobbare som spelar pop- och rockmusik – främst lite äldre låtar. Deras musik uppskattas dock av både unga som gamla! Gruppen berättar för oss hur roligt och lätt det tycker att arbetet är och att det är många som uttryckt sin uppskattning för dem. 

De berättar även att de har fått anpassa sättet som de brukar uppträda för att det i dessa coronatider inte ska utgöra en risk för vidare smitta. Detta är självklart något som måste tas på allvar, men det förhindrar dem inte från att spela riktigt bra musik! 

Point Five spelar sina sista spelningar imorgon, vilket ni verkligen inte vill missa! Kom förbi och lyssna på några gamla godingar i dessa moderna tider. 

Intervju med Point Five:

Igår gick vi till Eriksbergstorget, där vi stötte på en grupp musikanter vid Eriksbergskajen – en grupp av fem kultursommarjobbare. Vi tog tillfället i akt och ställde några frågor till dem!

Vilken grupp är ni?

– Vi är en musikgrupp som sjunger runt om i Göteborg. Vi är grupp 8.5, och vi kallas därför Point Five.

Vilka instrument använder ni er utav? 

-William spelar gitarr, Viktor spelar dragspel, och resten sjunger.

Vad för sorts musik spelar ni?

– Vi spelar pop och lite rockmusik. Vi spelar främst lite äldre låtar, vilket verkligen uppskattas när vi ibland spelar låtar utanför äldreboenden. De äldre låtar kan säkert får dem att tänka på gamla fina minnen.

Vad gillar ni mest med det ni gör?

– Vi gillar att vårt arbete är så lätt och roligt att genomföra och att det är så omtyckt av majoriteten som antingen bor, arbetar eller gör något annat runt omkring där vi uppträder.

Hur har Coronaviruset påverkat er sommarjobbare?

– Tidigare så har vi använt oss av andra metoder för att locka till oss publiken, men under denna ledsamma tid så har vi fått ändra vår strategi eftersom det inte får samlas allt för mycket människor. 

Har ni något att säga till Kultursommarjobb och till dem som läser den här intervjun?

-Tack för att vi fick de underbara jobbet på Kultursommarjobb! Och, till alla där ute, tänk på att hålla avstånd och tack för att ni har kommit förbi och lyssnat.

//Marknadsföringsgruppen