Det är underbart väder i Göteborg och solen skiner! 

Grupperna kör på med fullt ös nu den sista showdagen! Om du inte hunnit se de finns det massvis med videos och klipp på våra sociala medier.

Att det redan har gått tre veckor har ingen känt av, och att ett sommarjobb kommer vara en av våra höjdpunkter denna sommar skulle vi aldrig trott. Detta jobbet är mer än ett jobb – det är en passion och ett stort nöje! Att göra något man gillar känns inte som ett jobb, och det är det som är det bästa med jobbet. Att socialisera sig bland andra ungdomar och bolla ideér med dem har gett mig nya livserfarenheter! I frilagret finns en stor yta med massor med olika människor, och det samlas därför olika sorters stilar med varandra som sedan mixas. Man kan se det som en mindre globalisering, fast inom frilagret! Något vi inte kommer glömma är våra kollegor som inspirerar och driver varandra framåt. För att kunna utvecklas måste man ibland tänka utanför boxen och vara öppen för nya förslag. Här möts vi alltid i mitten och kompromissar, din röst kommer alltid att bli hörd hos Frilagret!

Detta jobb har lärt mig att man ska bli accepterad för den man är då ens religion, etnicitet eller sexuella läggning inte är något man borde basera ens åsikt på. Det spelar ingen roll om man duger tillräckligt till för samhällets normer. Kultursommarjobb är en arbetsplats där alla är välkomna, och du ska alltid vara lika mycket värd som alla andra, vilket är rätt så sällsynt i vissa fall. Därför är kultursommarjobb något för oss och för dig som inte känner att vi passar in till samhällets ideal!

Nästa år så kommer förhoppningsvis jobba kvar med massa andra människor – ju mer mångfald desto mer kunskap får man. Så gör som mig och sök till kultursommarjobb nästa år, jag kan lova att du inte kommer ångra dig!