Det är måndag morgon och bussen in till stan är nästan full. En liten flicka drar sin pappa i armen och tittar på honom med en frågande blick.
Pappa, vad betyder de färgglada flaggorna?
Mannen funderar en sekund. Vi är flera människor på bussen som råkat höra den lilla flickan och nu spetsar vi öronen för att höra vad hennes far kommer att svara.
Den står för att alla får vara vem de vill, alla får älska vem de vill och att alla är lika mycket värda, förklarar pappan. Det spelar ingen roll om du älskar en tjej eller en kille och det är helt okej, du är viktig som du är.

I år delar Kultursommarjobb scen med bland annat Europride! Vi tycker förstås det är jättekul och det är med stor glädje årets kultursommarjobbare arbetat utefter temat kärlek. Bland annat spelar vår grupp Augustikvartetten upp en musikal om hur musik och kärlek övervinner allt, och storbandet Kärleksmums sjunger om hur kärlek ibland kan göra en galen. Till och med årets coacher har fått svara på vad kärlek betyder för dem.

Följ oss på instagram (@kultursommarjobb) och facebook (Kultursommarjobb Göteborg) för att se var vi spelar i veckan. Ses på stan!

 

Text och bild: Kayla Pimentel