Förra veckan presenterade vi vår barnteatergrupp Rutan på vår instagram. Den här veckan är de ute och spelar på olika förskolor runtom i Göteborg!

 

Rutan framför pjäsen Prinsen och pojken, en pjäs fylld av kärlek och glädje. Vi får bland annat möta en en flygande fisk, en kyckling till superhjälte och den ensamma prinsen som mest av allt vill ha en hjärtevän.

 

 

I morse var det en förskola på norra Hisingen som fick besök av Rutan. När pjäsens sista sång klingade ut var responsen enbart positiv. “Jättebra!” och “wow” tyckte barnen i publiken.

 

Efteråt delade morgonens stora hjälte tillika favorit, Superkycklingen, ut high fives till alla som ville. Och det visade sig vara ganska många! Det var dock inte bara barnen som var mållösa. En pedagog på förskolan har mycket gott att säga om Rutan:

– Föreställningen var väldigt bra anpassad för publiken! Den förmedlade ett syfte och handlade om att skaffa kompisar och det jobbar vi ju mycket med här; att man ska umgås tillsammans och hitta vänner att leka med.

Och vad tyckte barnen om föreställningen?
– Barnen var jätteglada i pjäsen! Jag tror att de större barnen förstod mer än de lite mindre, men alla tyckte det var roligt att vara med. Det är inte ofta som vi får besök på det här sättet längre, det är synd faktiskt. Det är ju viktigt för barnen att människor utifrån kommer hit.

Skulle ni vilja att Kultursommarjobb kom hit igen?
– Absolut! Absolut, ni får gärna komma hit, det är bara att ringa! Det har varit jättetrevligt att ha er här!

 

Text och bild av Kayla Pimentel