Hejsan allesammans! Hoppas att ni har haft en bra dag och att ni har fått njuta lite av solen idag, kanske lyssna på lite livemusik eller fått ert porträtt målat? Berätta gärna i kommentarerna 🙂

Vi har fullt upp nu när första veckan har dragit igång (ni kan läsa mer om förberedelserna som gjordes under repveckan bland tidigare inlägg) och alla arbetar för fullt. Samtidigt som artisterna tar ton, dansarna dansar, konstnärerna målar och våra skådespelare ger roller liv så finns det många som arbetar med just Kultursommarjobb i det dolda. En av dessa är Maria Åsberg, hon jobbar som husvärd och platsansvarig här på frilagret. Nu under Kultursommarjobb finns hon här för att se till att det alltid finns kaffe, mjölk, frukt, solkräm,  och mycket mer. Detta är hennes tredje år på Kultursommarjobb och hon berättar om sina upplevelser kring det. 

Varför tycker du att Kultursommarjobb är viktigt?
– Den pedagogiska biten i att lära sig samarbeta med helt nya människor och att få en start i arbetslivet är oerhört viktig och jag är stolt över att få vara en del av detta och få se ungdomar utvecklas här på Kultursommarjobb.

Vad tycker du är roligast med Kultursommarjobb?
– Jag blir ju kär i alla som är här, man knyter kontakter och får lära känna er. Det roliga i kråksången är också att jag känner många av föräldrarna till Kultursommarjobbarna, och att sen få lära känna en till generation är väldigt roligt, det är ett privilegium.

Om du hade sökt in till Kultursommarjobb, vad hade du velat jobba med då?
– Jag hade sökt konst eller teknik, jag hade kunnat tänka mig att jobba med teater också men jag står hellre bakom scenen än framför.  Jag är väldigt intresserad av arbetet bakom och processen kring själva skapandet.

Ha en fortsatt fin dag och kom ihåg att ni kan se våra Kultursommarjobbare framträda hela veckan runt om i Göteborg! Spelschema finns både på instagram och facebook 🙂

Text: Elvira Fredriksson
Foto: Perla Heiefort