Från och med nästa vecka drar alla aktiviteter och uppträdanden igång – något vi på Kultursommarjobb ser väldigt mycket fram emot! Vår bild- och konstgrupp kommer att finnas på stan under de nästkommande två veckorna och erbjuder porträtt och hennamålningar. Du kan ta med dig en kompis, en släkting eller helt enkelt bara dig själv och få en målning. Självklart är det helt kostnadsfritt och superenkelt för dig som vill ta del av detta. Det enda du behöver göra är att boka tid hos oss. Skriv ett meddelande till oss på Facebook, där vi heter Kultursommarjobb Göteborg om en tid som du önskar komma och få antingen ditt porträtt målat eller en hennamålning. Din bokning är genomförd när du fått ett svar och en bekräftelse angående ett klockslag.

Länk till facebook: https://www.facebook.com/pg/kultursommarjobb.goteborg/posts/ 

Praktisk information!

Vecka 32 kommer vår Bild- och Konstgrupp att befinna sig vid Drottningtorget. Drottningtorget ligger mitt i mellan centralstationen och Trädgårdsföreningen, det är också nära i anslutning till Nordstan och Brunnsparken.För att komma dit kan du ta flera spårvagnar eller bussar.

Vecka 33 kommer vår Bild- och konstgrupp istället att finnas vid Palmhuset, Trädgårdsföreningen. Dit kommer ni med hjälp av kollektivtrafik bland annat med buss nr 18,19 spårvagn nr 5, 10 och 4.

Här finns en länk till Västtrafiks reseplanerare där du kan skriva in den adress du reser ifrån samt den hållplats/adress du önskar resa till. Då planerar Västtrafik in den smidigaste och snabbaste rutten för just dig och din position. https://www.vasttrafik.se/reseplanering/reseplaneraren/

Under första veckan finns det möjlighet att både boka men även komma på drop-in, vi rekommenderar dock att ni bokar för att säkra att just du får gå hem med något extra. Under vecka 33 finns det möjlighet att både boka och ta ett spontant besök, under tisdagen och torsdagen gäller endast bokningar, alltså endast bokningar görs för dessa dagar.

Hennamålning skapad av en av våra kultursommarjobbare.

Porträtt målade av våra Kultursommarjobbare.

OBS! Tider för respektive målningar kan komma att variera.

Vi fick möjligheten att prata med Alva Källén, en av konstnärerna som kommer att vara på plats och måla bland annat porträtt. Hon berättar om hur viktig konsten är för henne personligen men också hur viktig den är på samhällsnivå:

– Det är viktigt att ta alla debatter i samhället på olika nivåer och konsten hjälper till med det. Att under till exempel Pride få vara en del av diskussionen med hjälp av konst är väldigt viktigt.

Alva berättar att hon ser fram emot att se alla på Drottningtorget och vid Palmhuset och varför man ska komma och få sig en målning:

– Det kan vara kul att få uppleva sig själv genom någon annans ögon och få se inte bara sina drag men sin utstrålning. Konsten är till för alla och det ska bli jätteroligt att få träffa så mycket folk.

Hoppas att vi ses!

 

Text: Elvira Fredriksson
Bild: Perla Heiefort