Kultursommarjobbs andra period är nu i full gång! Hälften av första veckan har nu passerat och det är mycket som ska hinnas med innan vi tar helg. Så här har repveckan sett ut hittills:

Frilagret är Kultursommarjobbs utgångspunkt. På morgonen träffas alla kultursommarjobbare här och har workshops ihop.

 

 

Om dagarna sitter staben och arbetar i verkstan. För oss som jobbar med marknadsföring ligger fokus på dokumentation och planering inför dem nästkommande veckornas uppdateringar. Bland annat kommer vi att presentera alla grupper som jobbar under kultursommarjobb på Instagram. Här på bloggen kommer vi publicera intervjuer, reportage och vad som hänt under dagen – all läsning ni kan önska, helt enkelt!

 

Kostymtillverkningen sker också i verkstan.

 

För de kultursommarjobbare som ska arbeta under barnens kulturkalas hålls det utbildningar och föreläsningar i stora salen.

 

 

Art College ligger på Första Långgatan, bara en liten promenad från Frilagret. Här håller våra musiker, dansare, skådespelare och bildkonstnärer till! Det är dessa grupper som från och med nästa vecka kommer åka runt i stan och underhålla stadens invånare och besökare.

 


Tea, från barnteatergruppen Rutan, tycker att repveckan har börjat bra.
– Jag vaknade i måndags morse och kände att jag inte ville gå upp, att jag hellre ville gå och lägga mig. Sen kom jag hit och tänkte bara att “fan vad roligt det här är! Woho!”.
Att komma igång med repetionerna har inte varit särskilt svårt, menar Tea. Hennes grupp har haft två förmöten och visste därför hur de skulle börja. När hon får frågan om de kommer bli färdiga tills på måndag skrattar hon.
Det måste vi!

 

Text och bild: Kayla Pimentel